Pohostinství U HASTRMANA – Jedovnice

Hastrman_01Turistický středobod Moravského krasu pamatuje už veselejší časy. Krajina krásná, leč koupání v rybníků Olšovec lze koncem srpna doporučit toliko v neoprénu, jinak si uženete ošklivé kožné problémy. Obec také ještě čeká na vylepšení svého vzhledu, který kazí šeď oprýskaných domů včetně místního hotelu. Jen tu a tam zazáří novotou či vytrvalou péčí nějaký ten penzión a nebo ojedinělé občerstvovny, jako ta u hráze zmíněné vodní nádrže.

*

Hastrman_02Kančí na víně  ve speciální „barevné“ úpravě…

Vnější dojem:

Veskrze přitažlivý s pohodlným parkováním. Zelení obklopená srubová stavba nepochybně láká jak turisty z blízkého kempu, tak ostatní návštěvníky zdejší lokality. Že nejde o žádný púětihvězdičkový restaurant, je zřejmé na první pohled, nicméně pět hvězdiček lze získat i v kategorii podobných zařízení, jako je to U hastrmana. Leč kouřem zadýmený lokál vás rychle vyžene na terasu, kde s údivem zjistíte, že lavice u stolů jsou pevně přibity do podlahy a jejich vzdálenost od stolu je zřejmě určena velmi, ale opravdu velmi snaživým pivařům, kteří by se jinak za stůl nevešli. Takže vám nezbývá, než se připravit, že pokud nemáte nad půldruhého centu živé váhy, budete se i jídla či pití poněkud hrbit.

Jídelní menu:

Na první pohled opět atraktivní a lákavé. Zvěřina, ryby jako candát nebo štika. Jenže pokud si objednáte takové kančí na víně, nebudete se stačit divit. Na talíři se totiž objeví fialové maso v barvě červené řepy, nad nímž by mistr pohlreich pronesl asi ty nejhorší kletby ze svého proslulého slovníku. „Díky“ tomu nemáte šanci poznat, jakou skutečnou úpravou ten divoký pašík prošel a kolik let nebo staletí (aby se patřičně rozležel) strávil v chladicím boxu. O mnoho lépe se kuchař nevyznamenal ani v případě minutky z kuřecího masa, která nebyla dostatečně propečená a na drůbeží maso překvapivě tuhá!

Hastrman_03Kuřecí steak (polosyrový) s oblohou

Nápojové menu:

Přestože  se nacházíte na Moravě, kousek od Brna (Starobrno) nebo Černé Hory (tamní rovněž vyhlášený pivovar). Dočkáte se U hastrmana pražského Staropramen, případně Prazdroje. Na místní speciály si prostě musíte nechat zajít chuť.

Personál:

Mladá pohledná děvčata. Zda je to v jejich pracovní smlouvě nelze říci, ale pozor! Zakoukáte-li se příliš po jejich půvabech, rády vám začnou připisovat čárky na zkonzumovaném pitivu!

Sociální zázemí:

Nenavštíveno, nehodnoceno.

Cenové rozpětí:

Ceny relativně příznivé, ale vzhledem ke „kvalitě“ podávaných pokrmů je lépe si zde dát raději jen to pivo a za jídlem vyrazit do blízkého okolí, kde jsou podniky o dvě třídy lepší.

 H O D N O C E N Í   -CC-:   Pohostinství U Hastrmana

VZHLED

(vnější dojem, útulnost, čistota)

Pohledná srubová stavba u lesa a vody, nicméně posezení nepříliš pohodlné

***

JÍDELNÍ MENU

(kvalita, speciality)

Slibný jídelní lístek neodpovídá servírované kvalitě

**

NÁPOJOVÉ MENU

(alko, nealko, šíře a kvalita)

Co se týče piva, nic moc. V podobném podniku by člověk čekal pestřejší výběr zejména domácích moků

**

PERSONÁL
(rychlost a kvalita obsluhy)

Pohledný, nicméně pozor na něj!

*

Návštěva zařízení: 25.8.2012

Komentáře nejsou povoleny.